697 0008 396

Ποιοί Είμαστε

Ονομάζομαι Αντώνης Καραματσούκης και από παιδί ήθελα πάντα να έχω ένα σκύλο. Δεν κατάφερα ποτέ να εκπληρώσω το παιδικό μου όνειρο γιατί έμενα τα περισσότερα χρόνια σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Πάντα λάτρης των λυκόσκυλων, είχα ως αρχή μου όμως ότι ένα τέτοιο σκυλί δεν μπορεί να ζεί σε μικρα διαμερίσματα είναι φυλακή για αυτό. Έτσι έκανα όνειρα πότε θα μπορέσω να βρεθώ σε μεγάλο χώρο ώστε να αποκτήσω το πρώτο μου σκυλί.

Αυτό λοιπόν έγινε το 1988 όταν ήμουν στην ηλικία 22 ετών. Ένας φίλος μου ο Κώστας είχε αποκτήσει πριν πέντε χρόνια ένα ζευγάρι γερμανικών λυκόσκυλων με εξαιρετικά pedigree. Τον Δεκέμβριο του 1988 με ρώτησε βλέποντας πόσο αγαπώ τα σκυλιά πως και δεν έχω αποκτήσει κάποιο και του απάντησα ότι εκείνη την εποχή βρισκόμουν σε αναζήτηση και ειδικά λευκού λυκόσκυλου. Αυτός μου απάντησε ότι η θηλυκιά του όποτε γεννά πάντα μέσα στα κουτάβια υπάρχουν ένα ή δύο λευκά και ακόμη ότι τον συγκεκριμένο μήνα περίμενε γέννα. Ετσι απέκτησα το πρώτο μου Λευκό Ελβετικό λυκόσκυλο, την Φιονα. Οσο περνούσαν τα χρόνια και ανακάλυπτα τον χαρακτήρα αυτών των ζωων, τόσο ερωτευόμουν την συγκεκριμένη φυλή. Απέκτησα και άλλα σκυλιά και άρχισα να ασχολούμαι με την αναπαραγωγή σιγά σιγά. Το 1992 πήρα λοιπόν την απόφαση να ασχοληθώ με την εκτροφή της συγκεκριμένης φυλής και έκανα εισαγωγή από Ρωσία 1 αρσενικό σκύλο,τον Eric και μετά από 2 χρόνια 2 θηλυκά, την Gina και την Rose.

Σταθμός στην ενασχόληση μου με την αναπαραγωγική διαδικασία ήταν η απόφαση μου το 1995 να μετακομίσω οριστικά στην επαρχία και πιο συγκεκριμένα εδώ που ζω μέχρι σήμερα. Μένω σε ένα μικρό χωρίο. Λέγεται Πλατύστομο είναι 30 λεπτά από την Λαμία, 2,30 ώρες από την Αθήνα και 4 ώρες από την Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται σε μια εκπληκτική κοιλάδα και τους πρόποδες των Αγράφων, της Οίτης και των Βαρδουσίων. Στο χωριό υπάρχουν τα γνωστά σε πολλά μέρη του κόσμου ιαματικά λουτρά,ειδικά για πάρα πολλές παθήσεις. Στην περιοχή λειτουργεί μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Σε αυτή λοιπόν την περιοχή βρίσκονται οι εγκαταστάσεις μας μέσα σε ένα κτήμα 3000 τετραγωνικών μέτρων. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι δίπλα στην κατοικία μου με αποτέλεσμα όλα τα σκυλιά μας να είναι μέλη της οικογένειας μας. Αυτό βοηθά ιδιαίτερα στην κοινωνικοποίηση των κουταβιών αφού μεγαλώνουν ανάμεσα σε άλλα κατοικίδια ζώα ή με παιδιά φίλους των παιδιών μας.Λαμβάνουμε μέρος σε ένα μεγάλο έργο έρευνας σχετικά με το DNA των BBS που έχει να κάνει με την βελτίωση όσον αφορά την εμφάνηση,τον χαρακτήρα και κυριότερα την υγεία τους. Είμαστε μέλη του Κυνολογικού ομίλου Ελλάδας (ΚΟΕ), του διεθνούς Κυνολογικού ομίλου (FCI) και του διεθνούς ομίλου BBS (BBI). Οι εγκαταστάσεις του Agrafa nagi tanka είναι από τις πλέον σύγχρονες που εξασφαλίζουν μια υγιή διαβίωση στα σκυλιά μας. Διαθέτουμε μαιευτήριο για να εξασφαλίζουμε την απόλυτη ησυχία των μητέρων αλλά και μετέπειτα των κουταβιών. Η κάθε γέννα ξεχωριστά γίνεται μετά από πολύχρονη έρευνα για τους υποψήφιους γονείς,όταν αυτοί δεν προέρχονται από το εκτροφείο μας,ώστε να διασφαλίζονται τα υψηλά πρότυπα που έχουμε θέσει.

Mοιράστε την σελίδα